Posted by PencariMakan in
grill station,
ingat makan ingat nizam,
pencari makan,
western food,
western food lover
3
comments
Assalamualaikum...
Amacam pencari makan a.k.a food hunter sekalian... Lu orang dah mula hunger dengan post wa belum???
Hahahaha. Gila poyo wa kan...
Pada, lu orang area, KAJANG , BANGI, PUTRAJAYA, CYBERJAYA , CHERAS & sekitar...
Ni salah satu gerai lu orang patot terjah..... Kenapa??
Ok nie salah satu sebab...
Western & Thai Cuisine kini di bawah satu bumbung....
Pada wa, gerai nie patot dicuba kerana lu orang akan menikmati jamuan yang dihidang oleh Chef taraf 5 bintang di gerai Grill Station.
2 Chef yang memasak special di bahagian masing-masing. Iaitu Thai Cuisine & Western Food.
Jadi, pada wa memang lu orang akan rasa masakan grill menggunakan kayu arang.. Serious KAYU ARANG beb!!! Lu orang pernah baca post wa sebelum nie yang wa hunt berkaitan ROTI CANAI BAKAR & AIR MINUM PAGI menggunakan ARANG..
Serious beb!! Lu akan rasai sendiri kegaringan bukan di sebabkan oleh dapur biasa namun ia dimasak dengan arang bakar... Serious.. Selain rasa makanan dibakar, sos yang diadun sendiri lu orang akan rasa kelaianan yang diolah sendiri oleh Chef Fazly.
Menu makanan yang wa dihidangkan..
Peri-Peri Chicken, Ayam yang digrill kemudian dicurah sos peri-peri. Pada deria rasa wa mereka yang suka menikmati ayam yang dipanggang dicurah kuah nie pilihan sesuai untuk lu orang. Selain pedas, rasa seperti kuah masak pedas pun wa rasa ada. Namun apabila ditanya pada Chef Fazly ia telah dioleh mengikut kesesuain & resepi rahsia Chef sendiri... Pergh.. RAHSIA BEB!!!
New Zealand Lamb Shoulder, Ini kambing.. Kambing antara favorite wa... Jadi, kalo tak kena rasa wa memang akan hantam... Permulaan rasa.. Wa rasa daging kambing yang garing namun bukan hangit. Tapi wa rasa macam daging yang dibakar. Namun setelah diamati rupanya Chef masak menggunakan kayu arang.. Patot la wa rasa daging kambing lain sedikit dari yang biasa wa makan...
Selain dari itu, wa memang tekak melayu tak reti makan half cook or medium RARE or RARE gua reti makan well done jer...
So, walaupun masakan dimasak well done.. Kambing yang dipanggang masih tidak hilang rasa & masih juicy di dalam.. Daging kambing yang tak liat dimakan. Ditambah dengan SOS Black Paper homemade...
Menambah keenakan kambing bakar yang dinikmati oleh wa pada malam tueh.. Pergh... Bagi kaki pemakan kambing.. Lu orang memang WAJIB terjah GRILL STATION nieh.. Serious beb...
Kompom lu orang akan nikmati sendiri masakan special appetite utk lu orang nikmati... Jadi, pada yang nak rasa RARE, Medium RARE waktu order leh special request waktu membuat tempahan makanan lu orang...
Battered Fish & Chip, nie favorite Naufal. Dia memang tak suka Ayam.. Kelainan dari kebiasaan makanan anak-anak aku.. Biasa Fish yang aku makan Western Grill Fish... Manakala menu disajikan oleh Grill Station isi ikan disalut dengan tepung...
Sesuatu yang lain bagi Naufal... Permulaan Naufal menolak untuk menikmati makanan yang dihidangkan.. Selepas aku merasai sendiri Fish N Chip dengan sos yang disediakan.. Sos, yang dibuat sendiri oleh Chef Fazly sama juga seperti Western lain cuma ia tidak terlalu masam.. Baru Naufal menjamah makanan yang disajikan.. Licin tak toleh belakang Naufal makan lepas tueh...
Black Paper Beef Burger.. Daging yang dibuat sendiri terasa keenakan dengan Sos Smoke buatan sendiri Chef Fazly. Adunan yang dimix sekali cukup padan cukup serasi pada deria rasa wa...
Daging yang bila dimakan sendiri agak tawar, namun dimakan bersama lapisan Cheese Sos, Sos Smoke walla... Adunan yang memecah di dalam mulut membuat wa nak makan lagi dan lagi....
Menu masakan lain yang wa rasa lain dari menu wa selalu makan. Mee Bandun muar... Kuah yang dimasakkan sekali dengan isi kacang.. Membuat wa rasa udang kacang daging sebati di dalam mulut...
Keaslian Mee Bandung muar yang telah diolah mengikut kepakaran Chef Alif pada wa tidak terpadam..
Selain ia enak dimakan.. Ia dicampur isi daging yang lembut dan empok dimakan sekali bersama Mee & isi daging beserta kuah sepadan...
Jadi lu orang dah mula terliur dengan apa yang wa kongsikan???
Lu orang cari Land Mark G Mart Kajang... Insyaalah lu orang akan jumpa Grill Station.
Grill Station
Jalan Kg Sungai Sekamat Kajang
( GPS N3.022770, E101.776700 )
Chef Fazly 012 2508003
Chef Alif 017 3771526
Latitude / Longitude
3.022782,101.776474
Amacam pencari makan a.k.a food hunter sekalian... Lu orang dah mula hunger dengan post wa belum???
Hahahaha. Gila poyo wa kan...
Pada, lu orang area, KAJANG , BANGI, PUTRAJAYA, CYBERJAYA , CHERAS & sekitar...
Ni salah satu gerai lu orang patot terjah..... Kenapa??
Ok nie salah satu sebab...
Western & Thai Cuisine kini di bawah satu bumbung....
Pada wa, gerai nie patot dicuba kerana lu orang akan menikmati jamuan yang dihidang oleh Chef taraf 5 bintang di gerai Grill Station.
2 Chef yang memasak special di bahagian masing-masing. Iaitu Thai Cuisine & Western Food.
Jadi, pada wa memang lu orang akan rasa masakan grill menggunakan kayu arang.. Serious KAYU ARANG beb!!! Lu orang pernah baca post wa sebelum nie yang wa hunt berkaitan ROTI CANAI BAKAR & AIR MINUM PAGI menggunakan ARANG..
Serious beb!! Lu akan rasai sendiri kegaringan bukan di sebabkan oleh dapur biasa namun ia dimasak dengan arang bakar... Serious.. Selain rasa makanan dibakar, sos yang diadun sendiri lu orang akan rasa kelaianan yang diolah sendiri oleh Chef Fazly.
Menu makanan yang wa dihidangkan..
Peri-Peri Chicken, Ayam yang digrill kemudian dicurah sos peri-peri. Pada deria rasa wa mereka yang suka menikmati ayam yang dipanggang dicurah kuah nie pilihan sesuai untuk lu orang. Selain pedas, rasa seperti kuah masak pedas pun wa rasa ada. Namun apabila ditanya pada Chef Fazly ia telah dioleh mengikut kesesuain & resepi rahsia Chef sendiri... Pergh.. RAHSIA BEB!!!
New Zealand Lamb Shoulder, Ini kambing.. Kambing antara favorite wa... Jadi, kalo tak kena rasa wa memang akan hantam... Permulaan rasa.. Wa rasa daging kambing yang garing namun bukan hangit. Tapi wa rasa macam daging yang dibakar. Namun setelah diamati rupanya Chef masak menggunakan kayu arang.. Patot la wa rasa daging kambing lain sedikit dari yang biasa wa makan...
Selain dari itu, wa memang tekak melayu tak reti makan half cook or medium RARE or RARE gua reti makan well done jer...
So, walaupun masakan dimasak well done.. Kambing yang dipanggang masih tidak hilang rasa & masih juicy di dalam.. Daging kambing yang tak liat dimakan. Ditambah dengan SOS Black Paper homemade...
Menambah keenakan kambing bakar yang dinikmati oleh wa pada malam tueh.. Pergh... Bagi kaki pemakan kambing.. Lu orang memang WAJIB terjah GRILL STATION nieh.. Serious beb...
Kompom lu orang akan nikmati sendiri masakan special appetite utk lu orang nikmati... Jadi, pada yang nak rasa RARE, Medium RARE waktu order leh special request waktu membuat tempahan makanan lu orang...
Battered Fish & Chip, nie favorite Naufal. Dia memang tak suka Ayam.. Kelainan dari kebiasaan makanan anak-anak aku.. Biasa Fish yang aku makan Western Grill Fish... Manakala menu disajikan oleh Grill Station isi ikan disalut dengan tepung...
Sesuatu yang lain bagi Naufal... Permulaan Naufal menolak untuk menikmati makanan yang dihidangkan.. Selepas aku merasai sendiri Fish N Chip dengan sos yang disediakan.. Sos, yang dibuat sendiri oleh Chef Fazly sama juga seperti Western lain cuma ia tidak terlalu masam.. Baru Naufal menjamah makanan yang disajikan.. Licin tak toleh belakang Naufal makan lepas tueh...
Black Paper Beef Burger.. Daging yang dibuat sendiri terasa keenakan dengan Sos Smoke buatan sendiri Chef Fazly. Adunan yang dimix sekali cukup padan cukup serasi pada deria rasa wa...
Daging yang bila dimakan sendiri agak tawar, namun dimakan bersama lapisan Cheese Sos, Sos Smoke walla... Adunan yang memecah di dalam mulut membuat wa nak makan lagi dan lagi....
Menu masakan lain yang wa rasa lain dari menu wa selalu makan. Mee Bandun muar... Kuah yang dimasakkan sekali dengan isi kacang.. Membuat wa rasa udang kacang daging sebati di dalam mulut...
Keaslian Mee Bandung muar yang telah diolah mengikut kepakaran Chef Alif pada wa tidak terpadam..
Selain ia enak dimakan.. Ia dicampur isi daging yang lembut dan empok dimakan sekali bersama Mee & isi daging beserta kuah sepadan...
Jadi lu orang dah mula terliur dengan apa yang wa kongsikan???
Lu orang cari Land Mark G Mart Kajang... Insyaalah lu orang akan jumpa Grill Station.
Grill Station
Jalan Kg Sungai Sekamat Kajang
( GPS N3.022770, E101.776700 )
Chef Fazly 012 2508003
Chef Alif 017 3771526
Latitude / Longitude
3.022782,101.776474