Kelab Blogger Ben Ashaari

Kelab Blogger Ben Ashaari

Banjir Dan Cara Mudah Menderma Seguni Beras

1 comments
Assalamualaikum....

Selepas satu persatu musibah melanda Bumi Bertuah Malaysia....

Pencari makan macam wa pun terkesan juga walau tak terlibat secara langsung dengan Banjir Besar di Kelantan...

Namun ia memberi kesan pada kita semua rakyat Malaysia...

Pelbagai gambar & kemusnahan yang dapat kita lihat sesudah banjir...

Sebagai Rakyat Malaysia yang prihatin... Wa pasti dan yakin setiap dari lu orang akan kurang-kurang menderma lebihan baju untuk mangsa-mangsa banjir yang memerlukan..

Selain dari itu, tenaga sukarelawan yang tidak kurang membantu mereka yang kesusahan....

So, pada lu orang yang nak membantu lagi..

Nie kekdahnya..

Terjah Blog Denaihati.. Setiap Komen bermula 25/12/14 sehingga 31/12/2014 bernilai RM1

Semoga kita dapat peroleh keberkatan dari apa yang kita lakukan pada hari ini kelak....







Ramai ke nak bantu hat nieh jerk?


AYAM BAKAR Nasi PERCUMA

0 comments
Assalamualaikum....

Nasi & Ayam Bakar??? Fuh!!! Nasi Brown Rice pulak tueh!!! Ayam Bakar lagi...

Double diet...

Ok.. Selain dari Ayam Bakar.. Semua menu selain ayam adalah PERCUMA!!

Yer PERCUMA untuk tambahan & seterusnya...

Sayur, air, salad, sup ayam,sup kaki ayam & sup leher ayam.. Lu nak tambah nasi semua PERCUMA beb...

Gua pekena sekali pun memang lain macam menu dia.. Gua pun pelik camner owner leh make profit dari semua PERCUMA.. Buka di awal pagi jam 9.00 pagi.. Sebelum jam 3 petang dah tutup habis pintunya...

Ayam bakar pada gua paling laku.. Walaupun lu orang kena bayar... Berbaloi beb beli ayam panggang nieh...

Port Kedai Untuk lu orang TERJAH

Latitude / Longitude

2.942993,101.745857

Jom jamu beberapa gambor yang gua snap untuk tatapan lu orang...














The Nasi Kukus Pencari Makan Yang Kelainan Gen Y trending

3 comments
Assalamualaikum....

Gua mohon 1001 kemaafan pasal lama tak share port makan ngan lu orang...

Selain dari bz.. Wa dilanda kekurangan kesihatan.. Still sampai sekarang masih batuk dan selsema...

Ok port nieh memang 'gerek' ikut kata org JB or Singapore.. Pada pandangan mata gua memang Kreatif kot mamat-mamat nie design kedai & hiasan yg tak sarat...

Meja makan yang digubah dari pallet kayu & signage dari pallet kayu membuat gua tertarik untuk menerjah port makan nieh...

Lokasi tak jauh dari putrajaya... Plus Menu 1 sahaja!!! Nasi Kukus!! Plus Air PREE!! Nampak??? Dengan keadaan sekarang wa rasa mana-mana port yang bagi air pree akan gua redah...

Kalo rasa ngam ngan tekak gua akan gua share dgn lu orang... So, nie port memang lu orang wajib terjah...

Nie gua dapat location dari Google

Latitude / Longitude

2.961374,101.732125

So lu orang yang dari Kajang Bangi & Putrajaya wajib menerjah port nieh....











Gerai Makan Nasi Lemak Sambal Power

2 comments
Assalamualaikum....

Kesibukan mula melanda wa... Beberapa hari gak gua tak share port makan dengan lu orang plus wa pun dah blur nak p terjah port makan yang SEDAP, HARGA PATOT, PORT MEMANG SEDAP MATA MEMANDANG untuk lu orang TERJAH.

Kali nie port nieh budak opis gua gak yang bawa... Gua pun pelik n heran macam mana la dia tau semua port makan 'tersorok'.

Waktu urusniaga juga pelik.... Apsal pelik??

Ok orang lain semua sibuk buka kedai jam 11.00 pagi paling awai untuk operasi makan tengah hari.. Namun gerai nie operasi bermula jam 2.30pm... Yang lagi pelik ramai lak tueh orang...

Pertambahan kepelikan lu orang kena beratur n ada orang yang tukang pack.. Ampa pilih nak makan bungkuih or nak Nasi Lemak or Nasi Putih.

Pada yang suka potion besaq.. Better ambek Nasi Putih.. Selain bnyk sambal belacan & lauk pauk tak kurang hebatnya...

Bagi yang pemakan Nasi Lemak plus suka sambal bilis.. Ha nieh pilihan lu orang..  Sambal boleh kata power la juga.. Sedap plus pedas.. Namun tak terlalu pedas...

Oklah, pada lu orang yang nak menerjah... Kawasan dalam kampung.. Lu orang yang mencari landmark.. Nie gua dapat dari Instant Street View.

Dari KL or SERDANG lu orang hala ke Pusat Latihan Maybank terus jer.. Sampai lu orang lepas traffic light ke 3 selepas pusat latihan Maybank..

Lu orang akan nampak lorong nie. Amek lorong hat kecik belah kiri.. Depan kalu.. Ada simpang kiri. Kasi masok... dlm 200 meter gerai nie sebelah kanan lu orang...

Manakala bagi member-member dari Putrajaya keluar kat pintu gate satu.. Traffic light selepas INSPENS 2 amek kanan...

Hala ke Sg Merab.. So lu orang nampak je juction nieh selepas Masjid sebelah kanan.. Sebelum MZ Cafe.. :)

Kalo xjumpa gak lu org komen or pm gua kat FB.. ehehe

Ingat tau.. Jam 2.30pm - 6.00.. Selalu orang dah beratur jam 2.15pm.. Jam 5.30pm tinggal roti canai jerk...





So jom nikmati beberapa gambar yang sempat gua snap pakai LENOVO P780 gua..