Kelab Blogger Ben Ashaari

Kelab Blogger Ben Ashaari

Cendol Goncang & Cendol Bapak Kau ®

0 comments
Assalamualaikum....

Last week wa ada keje kat area Tampin...

Setelah selesai kerja di Tampin, macam biasa bebudak opis wa mengendeng nak pollow wa balik... (Kalo la aweks alangkah siok) Yang pollow semuanya team balak...

Sebelum bergerak geng balak dah tanya... Bro lu nak makan mana ni....

Wa tengok diorang pekena Cendol Bapak!!!

Uih!!! Bapak dia!!! Cendol Bapak apakah???!!!

Apa yang menarik Cendol nie sampai Cendol Bapak!!!!

Wa apa lagi!!! Bapak dia je dah wa tertarik....

So perjalanan wa menggunakan jalan lama....

Dari Tampin ke Gerai Cendol Goncang dalam 20 minit wa sampai lokasi Cendol Bapak.

Medan selera Seri Kendong wa sampai nampaklah banner Cendol Goncang!!!

Tempat yang dituju wa sampai jua....

Tanpa menunggu terus wa terjah kaunter....

Dalam pada wa bawa balaks... Nasib yg amek order aweks...

Sejuk sikit badan wa walo belom pekena cendol...

Terus wa tengok menu.. Disinilah Cendol Bapak menjadi pilihan wa...

Perghhhh... Seusai je disiapkan oleh awek Cendol Goncang....

Semua dah tak sabar nak menikmati betui ke tidak Cendol Bapak ni serious bapak sedap!!!

Suapan pertama.... Manis lemak durian cendol semua berkolaborasi di dalam mulut dan kenakan Cendol Bapak begitu seadun sekali di dalam mulut & menerjah masuk ke rongking wa....

Perghhh.. Memang berbaloi perjalanan wa menggunakan laluan lama untuk Terjah Cendol Goncang menu Cendol Bapak!!

Gila Bapak sedap ah!!!!! So pada lu orang yang melancong ke Melaka , Tampin or Pedas linggi wa cadang lu terjah Medan Selera Seri Kendong..

Pasti berbaloi terjahan lu orang..

Jom wa kongsikan beberpa gambar yang wa snap untuk tatapan lu orang....






Train Laju KTM & Traveling Food Planing

1 comments
Assalammualaikum...

Tetiba wa dapat idea...

Food traveling... Lokasi wa target IPOH... ( Permulaan langkah awai orang habaq.. )

Apa pendapat lu orang???

Adakah wa patut teruskan??

Wa cancel je plan wa??

Tiket rikey wa dah buat.. Just one way journey...

Balik kita tak tau leh achieve on time or not with the train time base...

Nie rancangan wa la.. Pada lu orang.

Buleh suggest port wa patot terjah dan kongsikan pada pembaca blog wa???

Cadangan & pendapat lu orang akan wa cuba ketengahkan di blog bila wa terjah & wa jengah ke port yang lu orang suggest....

Pada lu orang nak tengok snap photo makan wa menggunakan Lenovo Phone A916 , leh tengok Instagram wa di

JOM KLIK Utk Follow Instsa Wa
KLIK Untuk Follow INSTA Wa
KLIK Untuk Follow Twitter Wa


Hope cadangan & pendapat lu orang dapat wa ketengahkan untuk terjahan 1st time wa secara backpackers...

Tora Datang Lagi. Jajan Paling Lejen Masa Lalu

0 comments
Assalamualaikum....

Pasti lu orang menginambau kenangan kan.. Nak-nak kalu lu orang yang lahir tahun 80an...

Kalau yang lahir 2000an pasti tak menikmati seperti mana mereka yang lahir tahun tersebut..

Jom wa kongsikan dengan  lu orang bibit yang menangkap mereka yang lahir 80an untuk memiliki TORA....

video

Robot kalau diikut zaman sekarang takde yang istimewa pun...

Dengan biskut yang disaluti coklat.. Itu sahaja telah menggamit harga RM1.00

Pesaing TORA adalah Ding Dang... Ding Dang murah lagi dari TORA hanya RM 0.50 tapi masalahnya biskut disaluti coklat dia.. Bapak lemau.. Mainan dia pulak asal boleh jer... Itu bagi yang nak sedapkan hati.. Oklah.. Dari takde.. Nak beli TORA 'MAHAL"

Mana tak mengamuk mak bapak.... Ni semua punca tengok GABAN keluar la Iklan "TORA datang lagi"

Dua je iklan sering berebut.. TORA takpun Ding Dang....

Nampak sangat lu orang ponteng sekolah agama petangkan.... Time-time macam gini selalu diorang dah set ustaz or ustazah garang duduk dalam kelas korang kan??? Supaya lu orang xleh menyelinap 'ponteng' kelas semata nak tengok GABAN & Suria Perkasa Hitam....

Ni tak masuk chewing gum 88 yang selalu lu orang selit bawah kerusi ngan meja...

Bukan main payah lagi kawan-kawan nak hilangkan kesan chewing gum a.k.a singgam ni dari terus melekat di seluar....



Nie la beberapa yang gua masih jumpa di kedai borong makanan a.k.a jajan...

Betul-betul membuat wa mengimbau untuk ketemui kenalan zaman dahulu.. APa la cita lu orang kan.....




TORA datnag lagi & Ding Dang