Kelab Blogger Ben Ashaari

Kelab Blogger Ben Ashaari

VLOG FOOD Kelantan Food | GINGER TEA QUAILS EGGS

0 comments




VLOG #4 Kelantan Food | Banjaran Titiwangsa Malaysia

0 comments
Makan dan Melancong ke Kelantan.



Kawasan WAJIB Dilawati Banjaran TITIWANGSA





Kami Dah Berpindah

0 comments

Temui Kami di www.pencarimakan.com



Kambing Bakar & Pencari Makan

0 comments
Assalammualaikum...

Wah.... Semakin sebok wa nak share lokasi makan dengan lu orang..

Lu orang penggemar kambing bakar? Grill??

Ok semalam wa berpeluang terjah port makan Grill Kambing di Subang Bestari..

AA Super Grill..... ( Mok Kito Maroh Jual Mahal )

Perjalanan dari Putrajaya mengambil masa 54 minit berdasarkan waze..

Boleh tahan lokasi wa terjah kali ni punya jauh... Hahahaha..

Disebabkan kambing bakar wa terjah jua.....

Alhamdllh... Sesampai wa di lokasi, wa pon tak pasti lokasi yang wa arrive betul ke tak..

Pusing punya pusing.. Landmark dia Tart Nasi Ayam lu akan jumpa gerai AA Super Grill nie...

Sesampai wa disambut dgn karpet merah.. Ahahaha.. Wa disambut oleh owner yg muda belia Tuan Lam..

Terus wa di 'paksa' makan kambing untuk dinner wa sefamily malam semalam.....

Wa apa lagi.. Order 2 set untuk di jamah bersama keluarga...

1 Set kambing grill 200+- gram pada harga RM10 Free Roti Bakar..

Roti yang dibakar terasa butter & lembut...

Kambing yang dipotong nipis memudahkan aku & anak-anak menjamu selera...

Jannah macam biasa... Makan roti sebab lembut beb roti dia.. ( Itu pun lepas separuh Jannah takmo makan tue yang wa rasa... )

Sos Black paper yg diadun sendiri.. Walau pada mata kasar wa cair.. Namun superb beb... Serious 1st impression wa..

Takder apa la sos black paper dia.. Hahaha.. Sekali wa makan... Amek kawwww... Mantop beb...

Setelah selesai wa lantak sepiring set kambing grill nie....

Wa pack 3 bungkus Kambing Frozen ( 1pack 200gram +- RM 10 Sahaja ) + 2 Botol Sos Black Paper ( RM5/botol )...

Pada lu orang yang area Subang & berdekatan... Jauh dekat Lembah Klang...

Lu penggemar Kambing Bakar....?

Lu wajib port makan sedap Kambing Grill Bakar di Subang Bestari AA Super Grill...

Ni port rasmi diorang lu orang boleh
LIKE, FOLLOW

AA Super Grill
MOK KITO MAROH JUAL MAHAL

Facebookhttps://www.facebook.com/aasupergrill/
Instagram : www.instagram.com/aa.supergrill

Waktu Operasi

Isnin - Sabtu Sahaja
Ahad - Tutup Masa bersama Family

Juga menerima tempahan katering & delivery door-door..

Maklumat lanjut Call Bro Lam :

019 - 634 0294

Jom nikmati beberapa gambar yang wa snap & perkongsian bro Lam sendiri


Owner & wa 



Anak wa Jannah tak sabar nak sambar Roti Bakar

Kambing Bakar & Sos Black Paper Homemade






Nampak je ni lu di port yg betul






Restoran Chan Abdullah & Kenalan dari Sabah

0 comments
Assalammualaikum....

Perghhh.... Pada wa , agak ramai gak yang terjah makan tengah hari kat Restoran Chan Abdullah ni..

Wa dok ingat malam je ramai..

Pada wa, menu pilihan makanan yang untuk dipilih dah macam menu makan malam..

Menu masakan yang kami tempah tak kurang rasanya..

Yang paling penting minyak bijan & bawa putih tidak terasa yang amat..

Minyak bijan pada sesetengah orang ia memotong selera untuk meneruskan rasa kenikmatan makanan itu...

Memang service pada wa cukup pantas gak mereka beraksi..

Wa pasti berkungfu tukang masak ketika mendapat order..

Kerana makanan yang ditempah pantas penghantaranya..

Cukup dengan lapar yang menjengah.. Tanpa segan silu semua terjah apabila makanan dihidangkan..

Semoga berjumpa lagi kenalan dari Sabah ketika berkunjung ke Semenanjung lagi bah....

Jom nikmati beberapa gambar yang telah di 'snap' oleh Izami Raja Makan....












Asam Pedas Hajah Rahmah Bukit Katil Melaka

0 comments
Assalamualaikum...

Kemarin wa berkesempatan ke Melaka atas urusan kerja...

Sempat bos wa minta bawa port makan Hajah Rahmah Bukit Katil..

Lu bayangkan, kalau bos wa tanya port makan Hjh Rahmah wa tak tau..?

Kompom jatuh martabat wa sebagai food blogger ahahahahaha..

Wa memang selalu dapat cadangan untuk terjah kawasan ni... Tapi biasalah.. Kalau wa lalu sana time lunch hour memang pack bang...

So, memang wa setakat lalu jer la... Wa kalau pergi sorang or dengan kengkawan memang wa terjah... Banyak kali lalu wa memang bawa family, agak padat pada wa untuk mencari makan & seating dalam satu masa...

Selesai je arrive depan kedai Hjh Rahmah, wa tanya boss wa. "Betul ke bos kedai ni? "

Ha!! Betul.. Pandai pun NIZAM.. Mak ai... Bangga kejap wa.. Malu la beb kedai makan MELAKA wa tak tau kedai.. HAahahahahaha...

Nak-nak kalau terjah RESTORAN ASAM PEDAS SEDAP MELAKA wa tak tau.

Menu sini, lu turun.. Lu hajatkan siap-siap nak makan asam pedas... Pasal menu UTAMA kedai Hj Rahmah Asam Pedas Sedap Melaka.

Wa tak pasti mana satu 'tokey' kedai Hjh Rahmah.. Pasal wa pergi tak perasan 'hjh' kawasan casier.. Heheehehehe..

So, menu makanan wa...

Asam Pedas Jenahak.
Nasi Putih
Kobis masak lemak..
Ketam Goreng
Udang Goreng


Boss Wa yang payong menu lunch