Kelab Blogger Ben Ashaari

Kelab Blogger Ben Ashaari

Kopi Jalanan Rasa Tidak Mengecewakan

0 comments
Assalamualaikum...
Owner Pirate Coffee Inspen Bangi

Amacam lu orang rindu tak dengan wa???

Hehehee... Oklah.. Ramai biasa minum di Starbucks & kedai-kedai kopi yang banyak di pasaran sekarang...

Kopi jalanan sekarang tidak kurang hebatnya....

Jom layan video short wa bikin untuk diorang



Pirate Coffee Inspens Bangi antara gerai yang wa terjah untuk menikmati Kopi yang dihidangkan oleh anak muda iaitu Tuan Lee jolokan nama....

Berhadapan dengan Inspen Bangi , Lee membuka gerainya untuk dinikmati oleh warga Bangi, & Putrajaya untuk menikmati sendiri aroma Kopi & Tea yang disediakan..

Pada lu orang yang nak menikmati sendiri keenakan Coffee Pirate ni lu orang boleh terjah di hadapan Inspen Bangi..

Pada lidah wa... Coffee yg dihidangkan tidak kurang lemaknya..

Ni di antara yang ngetops lu orang boleh pilih..

Ikutkan menu, pilihan wa ingat ada 20++ juga menu untuk lu orang menom...

Nie yang menjadi pilihan utama pengunjung ke gerai Pirate Coffee Inspen Bangi

Green Tea Vanilla
Hazelnut
Hazelnut Chocolate
Strawberry Vanilla
Mocha

Green Tea

Pada wa.. Keharuman tea selain dari bau rasa dia juga memecah lidah lu orang waktu lu orang menyedut pertama kali tea nie. Selain wangi pada bau, wangi pada rasa membuat penggemar tea WAJIB cuba..

Hazelnut

Memang terasa bau kacang.. Rasa pada lidah wa hazelnut tidak kurang rasanya.. Dicampur dengan mix milk yang dicurah pada setiap minuman yang di tempah.. Membuat kelemakan Hazelnut & milk bercampur membuat semakin enak di minum....


Hazelnut Chocolate

Pada rasa lidah wa, pemilik perlu mengurangkan sedikit or extrakan sikit hazelnut. Rasa chocolate menguasai rasa hazelnut.. Jika di mix dengan betul pasti ia semakin enak & lemak digandingkan bersama....

Strawberry Vanilla

Walaupun pada mulanya wa agak keberatan untuk menikmati minuman nie. Owner memaksa wa menikmati sendiri keenakan Strawberry & Vanilla.. Wa bukan apa.. Risau over manis wa memang fail...

Tetapi telahan wa salah.. Mix yang sebati dengan bahan campuran 'rahsia' wa begitu menikmati minuman nie..

Paling laku keras & menjadi rebutan anak-anak wa waktu di bawa pulang untuk diminum bersama...

Mocha

Antara minuman penggemar kopi di Malaysia... Ni pada wa cukup rasa di dengan kopi yang dibland sendiri.. Dimix dengan susu kocak.. Pergh.. Meletops beb... Ini tekak n lidah wa.. Lu orang nak rasa lu org better terjah sendiri....

So, pada lu orang yang berhampiran Putrajaya , Bangi & Abu Bakar Baginda. Port minum sedap lu orang wajib terjah...

Pirate Coffee Inspen Bangi , landmark memang mudah.... Inspen Bangi ataupun Gate 1 Putrajaya.. Betul-betul brother kita ni buka gerai tepi jalan jer...

Pada penggemar Coffee wa suggest lu orang test minuman kat sini pulak.....

Untuk follow update mereka, lu orang leh terjah

Instagram : Pirate Coffee Inspen Bangi
                   #piratecoffeeinspenbangi

Contact person untuk tempahan sewaktu mesyuarat...

Lee

01133104610

Free Delivery
Min 5 cups...  
Sila ambik perhatian!!! 
Khas untuk kawasan berdekatan sahaja...

tiada delivery charges dikenakan... 
Hanya bayar duit coffee ☕ anda sahaja!!! 
Kawasan berdekatan seperti 

 🙌Presint 14 
🙆Presint Diplomatik 
🙌Kg.Dato Abu Bakar Baginda 
🙆INSPEN 
🙌INFRA


Wa & Owner

5 Bungkus bakkk ang

Kusyuk Owner

Kesibukan Melanda

Customer Menanti Coffee mereka disediakan


MElihat menu untuk tempahan








 

Sengkuang Cina Ngaku ArrowHead Limited Edition Chinese New Year

0 comments
Assalamualaikum....

Wa kelmarin baru bawa wife pi cari barang untuk kegunaan umah mak wa..

Plan nak beli  barang... Tapi skali wa yang ternampak..

Sengkuang Cina / Ngaku/ Arrow Head banyak nooo nama menantang nieh... Tapi nak jumpa 1 tahun sekali ja...

Wa bukan kaki mencari pun menatang nie..... Kalau ada beli la... Wife wa sengih je bila wa cakap nak beli..

Snek yang sihat untuk anak-anak dari bagi snek yang dok ada juai kat kedai... Betui dak?? Hat tak setuju tak tau la wa.. Sama ada tak pernah makan atau memang suka MSG yg dok ada dalam jajan yang bebudak suka makan..

Dengan Sengkuang Cina / Ngaku/ Arrow Head leceh dia ampa kena kopek buang kulit luaq...

Kemudian kena gesek haluih-haluih kalu nak sedap makan.. Nak makan kasaq-kasaq bukan apa...

Takut nanti dia tak rangup.. Kenikmatan tue kurang la sikit..  ( Makan pun kena ada nikmat gak bro )

Makan x feel. Rasa Sengkuang Cina / Ngaku/ Arrow Head ampa tak dapat nimati kelaianan..

Mau tak lain.. Nak jumpa setahun sekali bakkk ang....






Hasil selepas gorengan jangan ditanya.... Wa lupa nak snap pasal tak sabaq nak makan.. beriya wa potong nipis-nipis...

Dah penat potong nipis.. Goreng lak lagi.. Wa terus ngap...

KidZania™ Kuala Lumpur Malaysia SUKA & DUKA

0 comments
Assalamualaikum...

Wa pada minggu lepas berpeluang untuk membawa anak-anak & isteri ke Kidszania™ Kuala Lumpur....
( Itu pun Kelab Anjuran Opis wa bikin.. Kalau dak.. Masak bang nak p... )

Oklah, permulaan & gambaran dari Iklan-iklan di youtube yang wa tengok sangat memberangsangkan....

Memula di bariskan & diasingkan lelaki perempuan...

Naufal dipasangkan Tag Tangan Kidzania™ sambil diperhatikan abang Nafiis & rakan-rakan lain
GIliran abang Nafiis dipakaikan tali jam KidZania™

Jannah dipeluk selepas melalak dipakaikan jam tangan KidZania™
Jam Tangan KidZania™ utk urusan anak-anak lu orang di dalam kota keriangan
Selepas dipakaikan jam tangan KidZania™anak-anak wa di berikan Check bernilai $50 Kidzos (matawang yang diguna pakai dalam KidZania™)
Naufal & Check $50 Kidzos


Bergambar kenangan

Pada gambaran wa ia berada di satu dunia yang lain... Memang Dunia yang lain bila lu orang jejak kaki masuk ke 'dunia pekerjaan' anak-anak..

Memula wa langkah masuk.. Bomba lalu... Ambulan pun sama lalu.. Gila sesak gini... Adakah ini yg berlaku di alam kita sekarang???

Semua masing-masing dengan urusan & pekerjaan yang mereka inginkan..

Ada yang menawarkan peluang pekerjaan yang menilai tahap kecekapan anak-anak lu orang untuk pekerjaan yang sesuai.. ( Macam wa pernah alami sebelum ni... Sebelum ni kene kencing haring... )

Memula ja masuk.. Wa bawa anak-anak wa bergambar kumpulan dengan anak-anak rakan sepejabat wa....

Dah settle.. Berkeliaran mereka untuk mencari pekerjaan yang sesuai utk mereka.

Nie First Job yang anak-anak wa mula lakukan untuk earn Kidzos.....

Penerangan oleh staff KidZania™ Kuala Lumpur di Recycle Centre

Penerangan oleh staff KidZania™ Kuala Lumpur di Mayor Office
Penerangan oleh staff KidZania™ Kuala Lumpur di Electic Company
Bersiap untuk memastikan KidZania™ ada supply.




Penerangan oleh staff KidZania™ Kuala Lumpur di SPRITZER©
Hat ni kerja akhir sebelum pulang...



Yang duka dia... Makanan dalam KidZania bapak CEKIK DARAH... Kemon la... Dah la masok pon leh tahan mahal.. Korang nak tarah lagi duit orang beli makan dalam nie?? Makan luar pula not allowed...

Pada la sikit bai...  Wa minta KPDNKK pantau sikit harga makan dalam nie leh ker??? Hahahaha....

Kalau ada dok hantam.. ."Dah mahal takyah la beli" Dah anak lu umuq 2 tahun minta jajan.. Takkan lu nak tunggu dia melalak baru lu orang nak beli...

Harga Cekedis & Ayaq Mineral

Cendol Goncang & Cendol Bapak Kau ®

0 comments
Assalamualaikum....

Last week wa ada keje kat area Tampin...

Setelah selesai kerja di Tampin, macam biasa bebudak opis wa mengendeng nak pollow wa balik... (Kalo la aweks alangkah siok) Yang pollow semuanya team balak...

Sebelum bergerak geng balak dah tanya... Bro lu nak makan mana ni....

Wa tengok diorang pekena Cendol Bapak!!!

Uih!!! Bapak dia!!! Cendol Bapak apakah???!!!

Apa yang menarik Cendol nie sampai Cendol Bapak!!!!

Wa apa lagi!!! Bapak dia je dah wa tertarik....

So perjalanan wa menggunakan jalan lama....

Dari Tampin ke Gerai Cendol Goncang dalam 20 minit wa sampai lokasi Cendol Bapak.

Medan selera Seri Kendong wa sampai nampaklah banner Cendol Goncang!!!

Tempat yang dituju wa sampai jua....

Tanpa menunggu terus wa terjah kaunter....

Dalam pada wa bawa balaks... Nasib yg amek order aweks...

Sejuk sikit badan wa walo belom pekena cendol...

Terus wa tengok menu.. Disinilah Cendol Bapak menjadi pilihan wa...

Perghhhh... Seusai je disiapkan oleh awek Cendol Goncang....

Semua dah tak sabar nak menikmati betui ke tidak Cendol Bapak ni serious bapak sedap!!!

Suapan pertama.... Manis lemak durian cendol semua berkolaborasi di dalam mulut dan kenakan Cendol Bapak begitu seadun sekali di dalam mulut & menerjah masuk ke rongking wa....

Perghhh.. Memang berbaloi perjalanan wa menggunakan laluan lama untuk Terjah Cendol Goncang menu Cendol Bapak!!

Gila Bapak sedap ah!!!!! So pada lu orang yang melancong ke Melaka , Tampin or Pedas linggi wa cadang lu terjah Medan Selera Seri Kendong..

Pasti berbaloi terjahan lu orang..

Jom wa kongsikan beberpa gambar yang wa snap untuk tatapan lu orang....






Train Laju KTM & Traveling Food Planing

1 comments
Assalammualaikum...

Tetiba wa dapat idea...

Food traveling... Lokasi wa target IPOH... ( Permulaan langkah awai orang habaq.. )

Apa pendapat lu orang???

Adakah wa patut teruskan??

Wa cancel je plan wa??

Tiket rikey wa dah buat.. Just one way journey...

Balik kita tak tau leh achieve on time or not with the train time base...

Nie rancangan wa la.. Pada lu orang.

Buleh suggest port wa patot terjah dan kongsikan pada pembaca blog wa???

Cadangan & pendapat lu orang akan wa cuba ketengahkan di blog bila wa terjah & wa jengah ke port yang lu orang suggest....

Pada lu orang nak tengok snap photo makan wa menggunakan Lenovo Phone A916 , leh tengok Instagram wa di

JOM KLIK Utk Follow Instsa Wa
KLIK Untuk Follow INSTA Wa
KLIK Untuk Follow Twitter Wa


Hope cadangan & pendapat lu orang dapat wa ketengahkan untuk terjahan 1st time wa secara backpackers...

Tora Datang Lagi. Jajan Paling Lejen Masa Lalu

0 comments
Assalamualaikum....

Pasti lu orang menginambau kenangan kan.. Nak-nak kalu lu orang yang lahir tahun 80an...

Kalau yang lahir 2000an pasti tak menikmati seperti mana mereka yang lahir tahun tersebut..

Jom wa kongsikan dengan  lu orang bibit yang menangkap mereka yang lahir 80an untuk memiliki TORA....


Robot kalau diikut zaman sekarang takde yang istimewa pun...

Dengan biskut yang disaluti coklat.. Itu sahaja telah menggamit harga RM1.00

Pesaing TORA adalah Ding Dang... Ding Dang murah lagi dari TORA hanya RM 0.50 tapi masalahnya biskut disaluti coklat dia.. Bapak lemau.. Mainan dia pulak asal boleh jer... Itu bagi yang nak sedapkan hati.. Oklah.. Dari takde.. Nak beli TORA 'MAHAL"

Mana tak mengamuk mak bapak.... Ni semua punca tengok GABAN keluar la Iklan "TORA datang lagi"

Dua je iklan sering berebut.. TORA takpun Ding Dang....

Nampak sangat lu orang ponteng sekolah agama petangkan.... Time-time macam gini selalu diorang dah set ustaz or ustazah garang duduk dalam kelas korang kan??? Supaya lu orang xleh menyelinap 'ponteng' kelas semata nak tengok GABAN & Suria Perkasa Hitam....

Ni tak masuk chewing gum 88 yang selalu lu orang selit bawah kerusi ngan meja...

Bukan main payah lagi kawan-kawan nak hilangkan kesan chewing gum a.k.a singgam ni dari terus melekat di seluar....



Nie la beberapa yang gua masih jumpa di kedai borong makanan a.k.a jajan...

Betul-betul membuat wa mengimbau untuk ketemui kenalan zaman dahulu.. APa la cita lu orang kan.....




TORA datnag lagi & Ding Dang